Hoe schrijf ik een motivatiebrief?

Hoe schrijf ik een motivatiebrief?

Hoe schrijf ik een motivatiebrief?

Hey daar toekomstige stagiaires,

Ben jij druk bezig met het zoeken naar de perfecte stage en wil je een killer motivatiebrief schrijven om de werkgever te overtuigen dat jij dé match bent? Dan heb je geluk, want wij hebben een aantal tips voor jou om jouw motivatiebrief te pimpen!

  1. Ken de organisatie
  • Voordat je begint met het schrijven van een motivatiebrief, is het belangrijk om te weten hoe de organisatie in elkaar zit. Zorg er daarom voor dat je de organisatie kent. Je leert de organisatie kennen door te zoeken naar de waarden, missie en visie van het bedrijf. Als je weet waar de organisatie voor staat, dan kun je je schrijftechnieken hierop aanpassen. Zo kun jij goed aantonen waarom jij de juiste kandidaat bent voor de stage.
  1. Vertel jouw verhaal
  • Een motivatiebrief is een persoonlijke brief om jouw verhaal te vertellen. Vertel waarom jij geschikt bent voor de stage en waarom je geïnteresseerd bent. Ook is het belangrijk om te vertellen over jouw interesses en vaardigheden. Laat je persoonlijkheid doorklinken in de brief. Jouw potentiële werkgever ziet namelijk graag wie jij bent als persoon.
  1. Toon jouw kennis en ervaring
  • Laat zien wat je kunt! Vertel over jouw ervaringen in het werkveld en noem hierbij concrete voorbeelden. Bespreek hierbij bijvoorbeeld je ervaringen in projecten waar je mee hebt gewerkt, en hoe jij hierin een rol speelde. Als je aantoont dat je al enige ervaring hebt opgedaan, zullen werkgevers meer vertrouwen hebben in jou.
  1. Weest creatief
  • Zorg dat jouw motivatiebrief eruit springt! Het kan zo zijn dat er nog veel meer studenten gesolliciteerd hebben op de stage. Het bedrijf leest daardoor tientallen motivatiebrieven. Hierdoor is het belangrijk om je motivatiebrief creatief te maken. Gebruikt bijvoorbeeld een opvallende openingszin. Hiermee kan je voorkomen dat je brief saai wordt en dat de lezer eerder afhaakt.
  1. Sluit af met een knaller
  • Eindig je brief met een krachtige afsluiting die de werkgever nieuwsgierig maakt en aan het denken zet. Zo willen ze je eerder leren kennen omdat ze benieuwd zijn.

Met deze tips ben jij er klaar voor om een krachtige en creatieve motivatiebrief te schrijven die de kans op een droomstage aanzienlijk vergroot. Vergeet niet om altijd eerlijk te zijn en wees niet bang om van jezelf te laten zien. Veel succes en hopelijk heb je binnenkort jouw droomstage gevonden!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media